ProAct Hub je 14. decembra obilježio uspješan završetak šestomjesečnog programa Akademija za preduzetnice 2022, koji je bio podržan od strane ambasade SAD-a u Podgorici. Događaj su u velikoj sali Privredne komore Crne Gore otvorile ambasadorka Sjedinjenih Država Džudi Rajzing Rajnke i Ana Simonović ispred organizacije ProAct Hub.

Akademija za preduzetnice je globalni program američke Vlade za podršku ženskim biznisima u kojem učestvuje 30 zemalja, a među njima već drugu godinu za redom i Crna Gora. Programi kao što je Akademija, pored intenzivnog edukativnog sadržaja, dodatno povezuju žensku poslovnu zajednicu, koja je pokazala da može da bude ravnopravna u društvenom i privrednom doprinosu.

Program Akademije za 2022. je otpočeo u junu i imao je 3 posebna cilja:

  1. Sprovesti kurs preduzetništva za 30 odabranih učesnica;
  2. Doprinijeti angažovanju ženske poslovne zajednice;
  3. Promovisati žensko preduzetništvo kroz diseminaciju rezultata projekta.

Za pohađanje Akademije je odabrano 35 učesnica – vlasnica biznisa iz Crne Gore, koje su tokom šest mjeseci imale priliku da pohađaju 20 nedjeljnih sesija sa mentorkama za kurs preduzetništva. Pored redovnih lekcija na temu započinjanja i unapređenja biznisa, projekat je ugostio i šest predavača iz bisnis sektora na teme fiskalizacije, poreskih i pravnih obaveza, grant finansiranja, agilnog upravljanja biznisima, odnosa sa javnošću i digitalnog marketinga.

Takođe, projekat je obezbjeđivao redovnu podršku preduzetnicama u okviru zadataka na digitalnoj edukativnoj platformi za započinjanje i unapređenje biznisa, kao i u promociji biznisa učesnica.

ProAct Hub ostaje posvećen saradnji sa svim partnerima čija je misija unapređenje poslovnog ambijenta za žene.